Δελτία Τύπου

Magic Pen Writing Contest

25/04/2021 – Σας ενημερώνουμε ότι οι συμμετοχές για το συγγραφικό διαγωνισμό Magic Pen Writing Contest 2K21 έκλεισαν!

Το 2021 αποτελεί μια συμβολική χρονιά για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την κήρυξη της επανάστασης και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους!

Με αφορμή αυτό το σημαντικό ιστορικό γεγονός το FANTASY FESTIVAL διοργανώνει διαγωνισμό διηγήματος και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους συγγραφείς να λάβουν μέρος γράφοντας ένα διήγημα φαντασίας  που θα ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους και θα αναδεικνύει την κάτωθι θεματική:

 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ! / REVOLUTION IS NOW!

“Στα ατέλειωτα όρια της φαντασίας…

Εξερευνούμε την έννοια της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ως ιδέα, ως κοινωνικό φαινόμενο που μπορεί να μεταβάλει μια παγιωμένη κατάσταση που θεωρείται δεσμευτική ή/και καταπιεστική, ως ριζική καινοτομία, ως εφηβική έξαψη, κτλ. Ψάχνουμε την ψυχική δύναμη και τη θέληση που πηγάζει μέσα από τον άνθρωπο και μπορεί να αλλάξει ολοσχερώς τη ζωή του και τις σαρωτικές συνέπειες που επιφέρει μια εκ βάθρων μεταβολή…”

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

 • Έναρξη Διαγωνισμού: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021
 • Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής και υποβολής έργων: Κυριακή 25 Απριλίου και ώρα 23:59

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ΔΩΡΕΑΝ και γίνεται ηλεκτρονικά με τον εξής τρόπο:

 • Διαβάστε προσεκτικά την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ και τους ΟΡΟΥΣ του διαγωνισμού
 • Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα αντίστοιχα πεδία της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής
 • Επισυνάψτε το έργο σας σε αρχείο τύπου .doc ή .docx (Για λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπε την ενότητα ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ του διαγωνισμού).
 • Πατήστε το κουμπί ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Καθότι η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ψηφιακής φόρμας παρακαλούμε να ελέγξετε την ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας που εισάγετε στα πεδία πριν την αποστολή.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Tα έργα θα αξιολογήσει τριμελής επιτροπή. Τα ονόματα των μελών θα παραμείνουν  μυστικά και θα ανακοινωθούν στην τελετή απονομής.

ΝΙΚΗΤΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει και θα κατατάξει τα 10 καλύτερα διηγήματα που θα αποσταλούν. Στους 3 πρώτους διακριθέντες θα απονεμηθούν τα κάτωθι έπαθλα:

 • 1η Θέση: Χρηματικό έπαθλο αξίας 300 Ευρώ + Έπαινος διάκρισης στο διαγωνισμό
 • 2η Θέση: Χρηματικό έπαθλο αξίας 100 Ευρώ + Έπαινος διάκρισης στο διαγωνισμό
 • 3η Θέση: Χρηματικό έπαθλο αξίας 50 Ευρώ + Έπαινος διάκρισης στο διαγωνισμό
 • HAEC Creative Prize: Ένας εκ των δέκα φιναλίστ θα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει με 100% πληρωμένα δίδακτρα στο μάθημα Creative Writing, διάρκειας 45 ωρών, το οποίο αποτελεί μέρος του προπτυχιακού προγράμματος Bachelor of Arts in English Language & Literature (BAELL)του Hellenic American College/Hellenic American University. Το έπαθλο θα απονεμηθεί έπειτα από κλήρωση. Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μάθημα και τους όρους ΕΔΩ.

Τα δέκα (10) καλύτερα διηγήματα θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο συλλογής διηγημάτων που θα εκδοθεί από τους διοργανωτές. Οι διακριθέντες θα λάβουν δωρεάν δύο (2) αντίτυπα του βιβλίου.

Οι 10 φιναλίστ θα ενημερωθούν για τη διάκριση τους με προσωπικό email.

ΑΠΟΝΟΜΗ

Η επίσημη, δημόσια ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ FANTASY FESTIVAL 2K21. Τυχόν αναβολή στη διεξαγωγή του φεστιβάλ ενδέχεται να συνεπάγεται αναβολή στην ανακοίνωση των νικητών και στην απονομή των βραβείων, αλλαγή του τρόπου, τόπου και χρόνου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ΑΛΛΑ ΟΧΙ αναβολή ή ακύρωση ή παράταση του διαγωνισμού και της υποβολής των έργων – παρά μόνο αν υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Το έργο θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ως επισυναπτόμενο αρχείο μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης που γίνεται από την ιστοσελίδα του FANTASY FESTIVAL και πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προδιαγραφές:

 • Τίτλος: Ο τίτλος ΔΕΝ πρέπει να συμπεριλαμβάνει τις λέξεις της θεματικής (ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ! / REVOLUTION IS NOW!).
 • Γλώσσα: Το διήγημα πρέπει να είναι γραμμένο στη νεοελληνική γλώσσα
 • Μέγεθος Διηγήματος: Από 2500 έως 3000 λέξεις (Διευκρινίζεται ότι ο τίτλος του διηγήματος δεν θα προσμετρηθεί στο συνολικό αριθμό λέξεων του διηγήματος)
 • Είδος γραμματοσειράς: Times New Roman, Arial, Calibri
 • Αριθμός μεγέθους γραμματοσειράς: 12

Το επισυναπτόμενο αρχείο θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Είδος αρχείου: .doc ή .docx
 • Το αρχείο πρέπει να περιλαμβάνει μόνο κείμενο και γραφικούς χαρακτήρες και όχι εικόνες, γραφικά, σκίτσα, backgrounds, κτλ.
 • Μέγιστο μέγεθος αρχείου: 5 ΜΒ
 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και Κύπρου και είναι άνω των 18 ετών.
 2. Συμμετέχοντες και διακριθέντες προηγούμενων διαγωνισμών που έχουν διοργανωθεί στα πλαίσια του FANTASY FESTIVAL έχουν εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής.
 3. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής και σε άλλους διαγωνισμούς που διοργανώνονται στα πλαίσια του FANTASY FESTIVAL.
 4. Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν μέχρι ένα (1) έργο.
 5. Η αποστολή του έργου και κατά συνέπεια η συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να γίνει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στην ενότητα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του διαγωνισμού. Συμμετοχές πέραν της ημερομηνίας αυτής δεν θα γίνονται αποδεκτές.
 6. Το έργο πρέπει να εμπίπτει στη κατηγορία του φανταστικού και να συνάδει με την θεματική του διαγωνισμού που αναφέρεται στην ενότητα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή θα κριθεί άκυρη.
 7. Το έργο πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται στην ενότητα ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή θα κριθεί άκυρη.
 8. Το έργο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο να μην έχει δημοσιευθεί, ή εμφανιστεί ξανά σε άλλο διαγωνισμό, φεστιβάλ, σε έντυπη έκδοση, κτλ. Η δημοσίευση και δημόσια ανάρτηση του έργου από τους δημιουργούς σε οποιοδήποτε μέσο (ψηφιακό ή/και έντυπο) πριν την επίσημη, δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απαγορεύεται και συνεπάγεται ακύρωση συμμετοχής.
 9. Οι συγγραφείς εγγυούνται ότι είναι δημιουργοί του έργου που αποστέλλουν και αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη έναντι τρίτων απαιτητών ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία του έργου.
 10. Βάση του νόμου περί ιδιοκτησίας, το έργο, τόσο η ιδιοκτησία του όσο και τα δικαιώματα που απορρέουν από την κτήση και χρήση του θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον δημιουργό του.
 11. Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
 12. Στο διαγωνισμό ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέλη και υπάλληλοι των εταιρειών Rising Star, Hellenic Fantasy Legion, Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και Hellenic American College καθώς και μέλη της κριτικής επιτροπής.
 13. Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι συγγραφείς των δέκα (10) διηγημάτων που θα διακριθούν συναινούν ανεπιφύλακτα στην αποκλειστική παραχώρηση, άνευ αμοιβής η άλλης αξίωσης, προς τους διοργανωτές, του δικαιώματος έκδοσης, εμπορίας και εκμετάλλευσης του έργου τους για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Οι εν λόγω συγγραφείς θα κληθούν να συμπληρώσουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86.
 14. Τα έξοδα έκδοσης εκμετάλλευσης και διακίνησης της ανωτέρω συλλογής βαρύνουν αποκλειστικά τους διοργανωτές οι οποίοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη της έκδοσης.
 15. Όλα τα χρηματικά έπαθλα θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό Ελληνικής Τράπεζας που θα υποδείξουν οι νικητές.
 16. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μεταβολής των παραμέτρων του διαγωνισμού (χρονική διάρκεια, ημερομηνίες ενημέρωσης, ανακοίνωσης νικητών και απονομής βραβείων, τοποθεσία και τρόπο διεξαγωγής της απονομής των βραβείων).
 17. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν τον διαγωνισμό για λόγους ανωτέρας βίας, χωρίς απορρέουσες υποχρεώσεις έναντι των συμμετεχόντων.
 18. Τα έργα/συμμετοχές που δεν πληρούν ΟΛΟΥΣ τους ΟΡΟΥΣ και τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ θα κρίνονται άκυρα.
 19. Στην περίπτωση που οι διοργανωτές διαπιστώσουν παρατυπίες, από πλευράς των συμμετεχόντων, που δεν αναφέρονται στο παρόν, διατηρούν το δικαίωμα αποκλεισμού αυτών, σε οποιαδήποτε φάση μέχρι την ολοκλήρωση της συνολικής διαδικασίας του διαγωνισμού. Η συνολική διαδικασία του διαγωνισμού ολοκληρώνεται με την έκδοση και επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου EVERLY #2 – ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ! / REVOLUTION IS NOW.
 20. Η συμμετοχή με υποβολή έργου συνεπάγεται αυτομάτως την πλήρη αποδοχή όλων των παραπάνω ΟΡΩΝ καθώς και όσων αναφέρονται στις ενότητες ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

ΟΡΟΙ HAEC Creative Writing Prize

21. Οι παρόντες όροι είναι συμπληρωματικοί των γενικότερων όρων του διαγωνισμού MAGIC PEN WRITING CONTEST 2Κ21.

22. Το έπαθλο θα απονεμηθεί έπειτα από κλήρωση, από την οποία θα αναδειχθεί ένας τυχερός νικητής και δύο επιλαχόντες, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν.

23. Η κλήρωση θα γίνει μεταξύ των 10 φιναλίστ του διαγωνισμού (Θέση 1 ως 10).

24. Η κλήρωση θα διεξαχθεί κατά τη διεξαγωγή του FANTASY FESTIVAL είτε με φυσική παρουσία είτε ψηφιακά, πριν την ανακοίνωση των τελικών νικητών του διαγωνισμού και της σειράς κατάταξης.

25. Η συμμετοχή στην παρακολούθηση του μαθήματος θα λάβει χώρα κατά το διδακτικό έτος 2021-2022.

26. Το έπαθλο δεν είναι μεταβιβάσιμο. Σε περίπτωση που ο νικητής αδυνατεί ή δεν επιθυμεί να συμμετέχει στην παρακολούθηση του μαθήματος, θα αντικατασταθεί από επιλαχόντα.

Το παρακάτω αρχείο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον διαγωνισμό Magic Pen Writing Contest 2021 (ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ – ΟΡΟΙ)

MPWC2K21- INFO – Περιέχει πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό

MPWC2K21-HAEC prize – Περιέχει συμπληρωματικές πληροφορίες και πρόσθετους όρους σχετικά με το HAEC Creative Writing Prize και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αρχείου MPWC2K21-INFO.

Share on
Share on Facebook
Facebook
0