Magic Brush Illustration Contest

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό Magic Brush Illustration Contest 2K22 έκλεισαν –  1/05/2022 23:59.

Το FANTASY FESTIVAL διοργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά διαγωνισμό εικονογράφησης και προσκαλεί όλους  τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες να λάβουν μέρος ζωγραφίζοντας ένα έργο φαντασίας  που θα ξεδιπλώνει τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους και θα αναδεικνύει την κάτωθι θεματική.

 ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ / EVIL SUPREME

Στα ατέλειωτα όρια της Φαντασίας…

Στοχαζόμαστε τη μετουσίωση του απόλυτου κακού είτε ως αυθύπαρκτη οντότητα είτε ως ανθρώπινο γνώρισμα.

Ψάχνουμε τις κοινωνιολογικές, φιλοσοφικές ακόμα και θρησκευτικές ρίζες ή προεκτάσεις που ερμηνεύουν ή αιτιολογούν την ύπαρξη και εξάπλωση του κακού,

τα συναισθήματα που γεννιούνται, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτό, όπως το άγχος, ο τρόμος, ο θυμός και το μίσος

ή τις εμμονικές συμπεριφορές που μας καταβάλλουν, όπως η παράνοια, η οίηση, η εκδίκηση και η βία, που οδηγούν στον όλεθρο και την καταστροφή.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

 • Έναρξη Διαγωνισμού: Τρίτη 01 Φεβρουαρίου 2022
 • Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής και υποβολής έργων: Κυριακή 01 Μαΐου 2022 και ώρα 23:59

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ΔΩΡΕΑΝ και γίνεται από την ιστοσελίδα www.fantasyfestival.gr  με τον εξής τρόπο:

 • Διαβάστε προσεκτικά την ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ, τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ και τους ΟΡΟΥΣ του διαγωνισμού.
 • Συμπληρώστε τα στοιχεία σας στα αντίστοιχα πεδία της φόρμας συμμετοχής.
 • Επισυνάψτε το έργο σας σε αρχείο τύπου .jpg ή .pdf ή .tiff ή .png (Για λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπε την ενότητα ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ του διαγωνισμού).
 • Πατήστε το κουμπί ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Καθότι η συμμετοχή στο διαγωνισμό γίνεται μέσω ψηφιακής φόρμας παρακαλούμε να ελέγχετε  την ορθότητα των στοιχείων επικοινωνίας που εισάγετε στα πεδία πριν την αποστολή.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Tα έργα θα αξιολογήσει τριμελής επιτροπή. Τα ονόματα των μελών θα παραμείνουν  μυστικά και θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ή στην τελετή απονομής.

ΝΙΚΗΤΕΣ & ΒΡΑΒΕΙΑ

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει και θα κατατάξει τα 10 καλύτερα έργα που θα αποσταλούν. Στους 3 πρώτους διακριθέντες θα απονεμηθούν τα κάτωθι έπαθλα:

 • 1η Θέση: Χρηματικό έπαθλο αξίας 300 Ευρώ + Έπαινος διάκρισης στο διαγωνισμό
 • 2η Θέση: Χρηματικό έπαθλο αξίας 100 Ευρώ + Έπαινος διάκρισης στο διαγωνισμό
 • 3η Θέση: Χρηματικό έπαθλο αξίας 50 Ευρώ + Έπαινος διάκρισης στο διαγωνισμό

Τα δέκα (10) καλύτερα έργα,

 • θα συμπεριληφθούν σε βιβλίο συλλογής διηγημάτων που θα εκδοθεί από τους διοργανωτές. Οι διακριθέντες θα λάβουν ένα (1) δωρεάν αντίτυπο του βιβλίου.
 • Θα εκτεθούν στο FANTASY FESTIVAL 2K22 και θα τεθούν προς ψηφοφορία από το κοινό. Η διαδικασία ψηφοφορίας του κοινού αναφέρεται στους ΟΡΟΥΣ του παρόντος. Από τη ψηφοφορία του κοινού θα προκύψει ένας μοναδικός νικητής ο οποίος θα λάβει έπαθλο αξίας 100 Ευρώ + Έπαινο διάκρισης στο διαγωνισμό

Important note:

 • Η ανάδειξη του ιδίου νικητή και στις δύο κατηγορίες βραβείων είναι δυνατή και αποδεκτή.
 • Σε περίπτωση που το φεστιβάλ δεν πραγματοποιηθεί δια ζώσης ΔΕΝ θα υπάρξει έκθεση, ψηφοφορία και έπαθλο, βραβείο κοινού.

ΑΠΟΝΟΜΗ

Η επίσημη, δημόσια ανακοίνωση των νικητών και η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια του φεστιβάλ FANTASY FESTIVAL 2K22. Τυχόν αναβολή στη διεξαγωγή του φεστιβάλ ενδέχεται να συνεπάγεται αναβολή στην ανακοίνωση των νικητών και στην απονομή των βραβείων, αλλαγή του τρόπου, τόπου και χρόνου ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ΑΛΛΑ ΟΧΙ αναβολή ή ακύρωση ή παράταση του διαγωνισμού και της υποβολής των έργων – παρά μόνο αν υπάρχει συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Το έργο θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ως επισυναπτόμενο αρχείο μέσω της ηλεκτρονικής αίτησης που γίνεται από την ιστοσελίδα του FANTASY FESTIVAL και πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προδιαγραφές:

 • Μέγεθος καμβά/χαρτιού: Α3
 • Orientation: Portrait ή Landscape
 • Ανάλυση: 300dpi

Το επισυναπτόμενο αρχείο θα πρέπει να έχει τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • Είδος αρχείου: .jpg / .jpeg / .pdf/ .png / .tiff
 • Μέγιστο μέγεθος αρχείου: 10 ΜΒ

Important note:

 • Επιτρέπονται ψηφιακές εικονογραφήσεις (digital illustrations) καθώς και όλα τα είδη τεχνοτροπίας και όλα τα μέσα ζωγραφικής όπως είναι διαδεδομένα παγκοσμίως.
 • Στην περίπτωση μη ψηφιακών έργων, το απεσταλμένο αρχείο θα πρέπει να είναι ψηφιοποιημένο μέσω μηχανήματος scanner ή φωτογραφισμένο με ευκρίνεια, σε υψηλή ανάλυση.
 • Τα έργα ΔΕΝ θα πρέπει να φέρουν διακριτικά, υπογραφές ή άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία που να παραπέμπουν στον δημιουργό τους. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να επικαλύψουν τυχόν διακριτικά ή μέρη του έργου που κατά την κρίση τους παραπέμπουν στον δημιουργό τους, στο αρχείο που θα αποσταλεί στους κριτές ώστε να διασφαλιστεί η ανωνυμία.
 • Το έργο θα πρέπει να φέρει τίτλο ο οποίος θα δηλώνεται σε ειδικό πεδίο στην ηλεκτρονική φόρμα. Διευκρινίζεται ότι οι λέξεις της θεματικής δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτοτελώς Ωστόσο επιτρέπεται η χρήση τους εντός σύνθετου τίτλου.
 1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας και Κύπρου και είναι άνω των 18 ετών.
 2. Συμμετέχοντες και διακριθέντες προηγούμενων διαγωνισμών που έχουν διοργανωθεί στα πλαίσια του FANTASY FESTIVAL έχουν εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής.
 3. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό δεν αφαιρεί το δικαίωμα συμμετοχής και σε άλλους διαγωνισμούς που διοργανώνονται στα πλαίσια του FANTASY FESTIVAL.
 4. Οι συμμετέχοντες μπορούν να στείλουν μέχρι ένα (1) έργο.
 5. Η αποστολή του έργου και κατά συνέπεια η συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να γίνει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που αναφέρεται στην ενότητα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ του διαγωνισμού. Συμμετοχές πέραν της ημερομηνίας αυτής δεν θα γίνονται αποδεκτές.
 6. Το έργο πρέπει να εμπίπτει στη κατηγορία του φανταστικού και να συνάδει με την θεματική του διαγωνισμού που αναφέρεται στην ενότητα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή θα κριθεί άκυρη.
 7. Το έργο πρέπει να πληροί τις προδιαγραφές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που αναφέρονται στην ενότητα ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ. Σε αντίθετη περίπτωση η συμμετοχή θα κριθεί άκυρη.
 8. Το έργο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο να μην έχει δημοσιευθεί, ή εμφανιστεί ξανά σε άλλο διαγωνισμό, φεστιβάλ, σε έντυπη έκδοση, κτλ. Η δημοσίευση και δημόσια ανάρτηση του έργου από τους δημιουργούς σε οποιοδήποτε μέσο (ψηφιακό ή/και έντυπο) πριν την επίσημη, δημόσια ανακοίνωση των αποτελεσμάτων απαγορεύεται και συνεπάγεται ακύρωση συμμετοχής.
 9. Οι καλλιτέχνες εγγυούνται ότι είναι δημιουργοί του έργου που αποστέλλουν και αναλαμβάνουν κάθε ευθύνη έναντι τρίτων απαιτητών ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία του έργου.
 10. Βάση του νόμου Ν2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικών δικαιωμάτων και πολιτιστικών θεμάτων, το έργο, τόσο η ιδιοκτησία του όσο και τα δικαιώματα που απορρέουν από την κτήση και χρήση του, θα πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον δημιουργό και συμμετέχοντα στο διαγωνισμό.
 11. Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.
 12. Στο διαγωνισμό ΔΕΝ έχουν δικαίωμα συμμετοχής μέλη και υπάλληλοι των εταιρειών Rising Star, Hellenic Fantasy Legion, Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και Hellenic American College καθώς και μέλη της κριτικής επιτροπής.
 13. Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό οι συγγραφείς των δέκα (10) διηγημάτων που θα διακριθούν συναινούν ανεπιφύλακτα στην αποκλειστική παραχώρηση, άνευ αμοιβής η άλλης αξίωσης, προς τους διοργανωτές, του δικαιώματος έκδοσης, εμπορίας και εκμετάλλευσης του έργου τους (στην Ελλάδα ή και σε άλλη χώρα) για χρονικό διάστημα πέντε (5) ετών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Οι εν λόγω συγγραφείς θα κληθούν να συμπληρώσουν σχετική Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86.
 14. Τα έξοδα έκδοσης εκμετάλλευσης και διακίνησης της ανωτέρω συλλογής βαρύνουν αποκλειστικά τους διοργανωτές οι οποίοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη της έκδοσης.
 15. Όλα τα χρηματικά έπαθλα θα κατατεθούν σε τραπεζικό λογαριασμό Ελληνικής Τράπεζας που θα υποδείξουν οι νικητές.
 16. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα μεταβολής των παραμέτρων του διαγωνισμού (χρονική διάρκεια, ημερομηνίες ενημέρωσης, ανακοίνωσης νικητών και απονομής βραβείων, τοποθεσία και τρόπο διεξαγωγής της απονομής των βραβείων).
 17. Σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας του κοινού:
  1. Η ψηφοφορία του κοινού θα διεξάγεται καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ μέχρι και δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της τελετής απονομής των βραβείων η οποία θα ανακοινωθεί ή θα αναφέρεται στο πρόγραμμα του φεστιβάλ.
  2. Τα 10 διακριθέντα έργα θα εκθέτονται σε συγκεκριμένο σημείο εντός του χώρου διεξαγωγής του φεστιβάλ.
  3. Τα έργα αυτά θα είναι αριθμημένα χωρίς να γίνεται αναφορά του ονόματος του δημιουργού.
  4. Κατά την προσέλευση τους στο χώρο του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα ενημερώνονται σχετικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και θα λαμβάνουν ειδικό ψηφοδέλτιο.
  5. Οι επισκέπτες θα συμπληρώνουν με στυλό (όχι μολύβι) στο ψηφοδέλτιο τον αριθμό του έργου προτίμησης τους και θα το εισάγουν σε σφραγισμένη κάλπη.
  6. Επόπτης που θα παρευρίσκεται στο σημείο που θα εκθέτονται τα έργα θα παρέχει βοήθεια για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία της διαδικασίας.
 18. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν τον διαγωνισμό για λόγους ανωτέρας βίας, χωρίς απορρέουσες υποχρεώσεις έναντι των συμμετεχόντων.
 19. Τα έργα/συμμετοχές που δεν πληρούν ΟΛΟΥΣ τους ΟΡΟΥΣ και τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ θα κρίνονται άκυρα.
 20. Στην περίπτωση που οι διοργανωτές διαπιστώσουν παρατυπίες, από πλευράς των συμμετεχόντων, που δεν αναφέρονται στο παρόν, διατηρούν το δικαίωμα αποκλεισμού αυτών, σε οποιαδήποτε φάση μέχρι την ολοκλήρωση της συνολικής διαδικασίας του διαγωνισμού. Η συνολική διαδικασία του διαγωνισμού ολοκληρώνεται με την έκδοση και επίσημη κυκλοφορία του βιβλίου EVERLY #3 – ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΑΚΟ / EVIL SUPREME.
 21. Η συμμετοχή με υποβολή έργου συνεπάγεται αυτομάτως την πλήρη αποδοχή όλων των ΟΡΩΝ καθώς και όσων αναφέρονται στις ενότητες ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ και ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

Το παρακάτω αρχείο περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον διαγωνισμό Magic Brush Illustration Contest 2022 (ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ – ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ – ΟΡΟΙ)

MBIC2K22 – INFO

Share on
Share on Facebook
Facebook
0
en_USEN