Δημήτρης Αβραμόπουλος – ΡΟΥΑ ΜΑΤ και 3η Θέση στο MBIC2K21

Ο Δημήτρης Αβραμοπουλος έλαβε την 3η Θέση στον διαγωνισμό Magic Brush Illustration Contest 2021 με το έργο ΡΟΥΑ ΜΑΤ. Ας τον γνωρίσουμε λίγο καλύτερα και να δούμε τι έχει να μας πει σχετικά με το έργο του και τον διαγωνισμό!


«Ονομάζομαι Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη και είμαι δεξιόχειρας. Είμαι 22 χρονών απόφοιτος του τμήματος φιλοσοφίας και παιδαγωγικής, της φιλοσοφικής σχολής του ΑΠΘ. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη δημιουργία κόμικς και όνειρο μου είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά με την ενάτη τέχνη. Τα τελευταία χρόνια έχω συμμετάσχει σε διάφορες διοργανώσεις και φεστιβάλ κόμικς στην Ελλάδα (comicon thessaloniki, comic n’ play, lacomicsfestival)

Το έργο μου “ΡΟΥΑ ΜΑΤ” απεικονίζει κατ ουσίαν την έκβαση μιας επαναστατικής κινητοποίησης, υπό την έννοια της αναπόφευκτης αιματοβαμμένης σύγκρουσης. Η επιτυχής επανάσταση -αυτή που οδηγεί στο επιθυμητό αποτέλεσμα της πλευράς του επαναστατημένου- αποτελεί συνάμα και ένα είδος απελευθέρωσης από την επικρατούσα κατάσταση, σημείο που απεικονίζεται μέσω των περιστεριών που απομακρύνονται άμεσα προς τον ουρανό, μακριά από την αιματοχυσία(άλλωστε δεν αποτελούν σύμμαχο κανενός). Το χέρι του “νικητή” κινείται προς το σύμβολο της δύναμης, την κορώνα, με σκοπό την ενδεχόμενη επαναφορά του συστήματος διαχείρισης ή την αποστροφή από τη συγκεκριμένη περίσταση.

Είναι το βλέμμα του παρατηρητή που ορίζει την επικείμενη συνθήκη, οπότε ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως. Ωστόσο, το δέντρο στο εσωτερικό της κορώνας εκτός από την “άνθηση” της νέας τάξης εμφανίζεται γερασμένο, υπονοώντας την “δημιουργία” μιας ήδη υπάρχουσας κατάστασης. Η νέα συνθήκη ίσως αποτελεί μια απλή επανάληψη.

Ο τίτλος του έργου, πιστεύω πως συνδέεται άμεσα με το ίδιο το έργο, προσφέροντας του νέο νόημα ή συμπληρώνοντας το ήδη προβαλλόμενο. Ο τίτλος “ΡΟΥΑ ΜΑΤ” ως η τελευταία κίνηση σε μια παρτίδα σκάκι, απεικονίζει ευκρινώς τη συγκεκριμένη εικόνα του ζωγραφικού έργου, αυτή πριν την ολοκλήρωση της επανάστασης.

Η ιδέα για τη συγκεκριμένη δημιουργία προήλθε παίζοντας σκάκι. Η στρατηγική φύση του παιχνιδιού αποτέλεσε άμεση έμπνευση, στην οποία έχτισα σκεπτόμενος τη σύνδεση της επανάστασης με τη βία.

Η τεχνοτροπία του “ΡΟΥΑ ΜΑΤ” είναι ένας συνδυασμός παραδοσιακού ρεαλιστικού σχεδίου με κάρβουνο και μολύβι, και ψηφιακού χρωματισμού στον υπολογιστή.

Τον διαγωνισμό του FANTASY FESTIVAL τον γνώρισα τυχαία μέσω του κοινωνικού δικτύου Instagram και ήταν η πρώτη φορά που έλαβα μέρος. Είναι πολύ σημαντικό που δίνεται η δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης χωρίς περιορισμούς, που σε συνδυασμό με το χρηματικό έπαθλο ωθούν στην ουσιαστική καλλιτεχνική δημιουργία.»


 

Μπορείτε δείτε τη δουλειά του Δημήτρη ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο

Instagram: dimiavra_art

https://www.instagram.com/dimiavra_art

και να επικοινωνήσετε μαζί του στέλνοντας email στη διεύθυνση:

xratsoung@gmail.com

Share on
Share on facebook
Facebook
0

Social Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elEL