Δημήτρης Κοντορούσης – Μήνυμα από τον νικητή του βραβείου “Καλύτερο Βιβλίο Φαντασίας 2019”

Το μήνυμα του Δημήτρη Κοντορούση:

Πρωτίστως, θα ήθελα να ευχαριστήσω κάθε έναν και μία που τίμησε το «ζ μικρό» με την ψήφο του, μιας και δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για κάθε δημιουργό, από το να βλέπει καθετί που έχει γεννήσει να έρχεται στο φως, να αναδεικνύεται και να αναγνωρίζεται!

Ένα εξίσου μεγάλο ευχαριστώ, πάει στον Εκδοτικό Παράξενος Ελκυστής καθώς και στον Γιάννη Τούσσα για το εκπληκτικό και επιβλητικό εξώφυλλο!

To «ζ μικρό» αποτελεί ένα απόσπασμα από την πορεία της ζωής του ανθρώπου. Είναι μια ωδή στη δύναμη της θέλησης, όταν υπάρχει θέληση, στη μαγεία της πλάσης και της δημιουργίας, όταν υπάρχει φαντασία και όρεξη για καθοδήγηση, καθώς και μία κραυγή επιδοκιμασίας προς την ανάγκη όλων για εσωτερική αναζήτηση και καταγραφή των στοιχείων εκείνων που κάνουν τον άνθρωπο να δρα περισσότερο σαν αδάμαστο, παρά σαν εξημερωμένο, ζώο.

Στο «ζ μικρό», είναι το σκοτάδι και όχι το φως εκείνο που, τελικά, καθοδηγεί τον εκάστοτε χαρακτήρα να πάρει αποφάσεις και να δράσει. Η ευαλωτότητα και η υποταγή μας στη συγκινησιακή μας πλευρά, η αναβλητικότητα, η νοσταλγία, η εκδίκηση, η κατάχρηση της εξουσίας, όταν αυτή μας παραχωρείται, η θεϊκή φύση του ανθρώπου, μα και η ανθρώπινη φύση του -όποιου- Θεού, είναι έννοιες με τις οποίες οι πρωταγωνιστές καλούνται να καταπιαστούν και να έρθουν σε σύγκρουση, με σκοπό να εξελιχθούν σε κάτι νέο, αν όχι ανώτερο.

Κλείνοντας, να δώσω με τη σειρά μου τα συγχαρητήρια που αξίζουν, σε όλους τους συγγραφείς και τους εκδοτικούς που τιμήθηκαν, μα και να πω ένα βροντερό μπράβο στους διοργανωτές του Fantasy Festival, οι οποίοι παρά τις όποιες αντίξοες συνθήκες και εν μέσω πανδημίας, κατάφεραν να φέρουν εις πέρας το έργο τους και να ολοκληρώσουν την απονομή των πρώτων βραβείων Everlies!

Από καρδιάς, εύχομαι να ακολουθήσουν πολλά ακόμη!

Δ.Κ.

Share on
Share on facebook
Facebook
0

Social Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elEL