Νίκος Κατέχης – Ορφανοτροφείο 731 – 3η Θέση στο MPWC2K21

Ο Νίκος Κατέχης έλαβε την 3η Θέση στον διαγωνισμό Magic Pen Writing Contest 2021 με το διήγημα ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ 731. Ας διαβάσουμε τι έχει να μας πει σχετικά με το διήγημα του και τον διαγωνισμό!


“Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να διακριθώ σε αυτόν τον διαγωνισμό, παρόλο που έστειλα ένα από τα αγαπημένα μου διηγήματα και προσπάθησα πολύ να το τελειοποιήσω. Ο ανταγωνισμός είναι πάντοτε πολύ σκληρός• τα ταλαντούχα άτομα στη χώρα μας είναι αμέτρητα, κι ας μην το ξέρει ακόμα η πλειονότητα του πληθυσμού• κι ας μην το πιστεύουν ούτε και οι ίδιοι μερικές φορές. Χαίρομαι ωστόσο που τα κατάφερα (στην τρίτη μου προσπάθεια ομολογουμένως), γιατί το Fantasy Festival είναι ίσως η σημαντικότερη γιορτή Φαντασίας στην Ελλάδα και είναι τεράστια τιμή κάτι δικό μου να στολίζει λίγο παραπάνω το πολύχρωμο και πανέμορφο σώμα του.

Για το κείμενο μου δεν έχω να πω πολλά. Είμαι της άποψης πως κάθε κομμάτι τέχνης πρέπει να μιλάει από μόνο του σε αυτόν που το απολαμβάνει, να τού πιάνει συζήτηση και να τού αφηγείται την ιστορία του με ένταση, δίνοντας του πράγματα που ούτε ο δημιουργός του δεν φανταζόταν ότι μπορεί να δώσει. Πρέπει, παρ’ όλα αυτά, να παραδεχθώ ότι η έμπνευση μού ήρθε από το anime Monster του Naoki Urasawa (must watch για όλους) στον κόσμο του οποίου υπήρχαν ορφανοτροφεία χτισμένα με σκοπό τη δημιουργία του τέλειου ανθρώπου, ο οποίος δεν θα κρατιόταν πίσω από συναισθήματα και θα έκανε όλα αυτά που θα έπρεπε να κάνει για το καλό όσων διαχειρίζονταν αυτά τα ιδρύματα, αλλά και του κράτους στο οποίο ανήκαν.

Αν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στο δικό μου Ορφανοτροφείο δεν έχετε παρά να διαβάσετε το διήγημα μου και να αφήσετε τη φαντασία σας να οργιάσει.

Ολοκληρώνοντας, να ευχαριστήσω όλους όσοι διάβασαν το κείμενο μου και το αγάπησαν αρκετά για να το διακρίνουν ανάμεσα στα υπόλοιπα, αλλά κι όλους αυτούς που συνεχίζουν με πυγμή να προβάλλουν τη Φαντασία στην Ελλάδα, αγκαλιάζοντας έτσι ένα σωρό ανθρώπους που η Φαντασία τους έχει σώσει κυριολεκτικά την ζωή.

Νίκος Κατέχης, συγγραφέας του Ορφανοτροφείου 731.”


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Νικόλαος Κατέχης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 13 Ιανουαρίου 1998. Μεγάλωσε και συνεχίζει να διαμένει στα Πατήσια. Εδώ και μερικά χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή διηγημάτων, νουβελών, άρθρων και μυθιστορημάτων με σκοπό να τα προσφέρει απλόχερα στο αναγνωστικό κοινό.

Λαμβάνει μέρος με πολλά κείμενά του σε διαδικτυακούς και μη διαγωνισμούς με τη μεγαλύτερή του επιτυχία ως τώρα να είναι η ανάδειξή του στον επετειακό διαγωνισμό διηγήματος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου το 2019 για το 1821. Οι διακρίσεις του ως τώρα υπερβαίνουν τις έξι.

Στον ελεύθερό του χρόνο ζωγραφίζει, γυμνάζεται και φροντίζει να αποκτάει νέες γνώσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί ο κόσμος και το ανθρώπινο μυαλό. Λατρεύει φυσικά την τέχνη σε κάθε της μορφή.

Share on
Share on facebook
Facebook
0

Social Share

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elEL