Μαρία Κούβαρου – Η Τρίλια – 2η Θέση στο MPWC2K21

Η Μαρία Κούβαρου κατέκτησε τη 2η θέση στο διαγωνισμό Magic Pen Writing Contest 2K21 με το διήγημα «Η Τρίλια».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ:

H Μαρία Κούβαρου είχε ανέκαθεν δύο μεγάλες αγάπες: τη μουσική και τη λογοτεχνία. Με τη μουσική ασχολήθηκε από νωρίς, μπαινοβγαίνοντας σε Ωδεία και Πανεπιστήμια σε Κύπρο, Ελλάδα και Αγγλία. Μετά το πέρας των Διδακτορικών της σπουδών στη Μουσικολογία επέστρεψε στην Κύπρο όπου δραστηριοποιείται στους τομείς της μουσικής, της εκπαίδευσης και του κειμένου.

Γράφει ακατάπαυστα από μικρό παιδί και το 2017 αποφάσισε να βγάλει τις σκέψεις και τα συναισθήματά της από το συρτάρι, όπου και ασφυκτιούσαν. Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει τις δύο ποιητικές συλλογές «Η Γέννηση της Σκύλας» (2017) και «Ταξίδια Στασιμότητας» (2018), και τη νουβέλα/λογοτεχνικό ψυχογράφημα «Σκιαμαχία» (2019) με τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Διηγήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε διάφορες ανθολογίες, ενώ κείμενά της έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Ως ακαδημαϊκός έχει δημοσιεύσει άρθρα στο Popular Music and Society, Historia Critica, Popular Music, και Journal of Popular Music Studies. Είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Collectiva Inanna, μέλος της ομάδας επιμέλειας για το Larnaka: The Anthology (2021) και ερμηνεύτρια σε πιάνο και τραγούδι.


LINKS & SOCIAL MEDIA:


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

Διάθεση βιβλίων με προσωπική επικοινωνία, ή στις παρακάτω διευθύνσεις:

Share on
Share on facebook
Facebook
0

Social Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEN