Αλκυόνη Πολυζώνη Μαρκουίζου

Η Αλκυόνη Πολυζώνη Μαρκουίζου, επίσης γνωστή και ώς 7SeasAlcyone στο ιντερνετ, ζωγράφος και αργυροχρυσοχόος.

Γεννήθηκε στη Αθήνα το 1994 και ασχολείται με την τέχνη από τότε που θυμάται τον εαυτό της – με πρώτες αναμνήσεις μουτζούρες στους τοίχους και το δέρμα της με μαρκαδόρους πριν καλά καλά περπατήσει σωστά. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια διαβάζοντας οποιοδήποτε βιβλίο έπεφτε στα χέρια της και γεμίζοντας τα σχολικά της τετράδιά με σκιτσάκια.

Φοίτησε στο Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα για τις τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου, παράλληλα με διάφορες καλλιτεχνικές εξωσχολικές ασχολίες. Εκεί εξερεύνησε δημιουργικά το παθος της για θεματολογία σχετική με το χώρο του φανταστικού – μαγικά πλάσματα και νεράιδες, δράκους και ξωτικά, κόσμοι με μαγεία και περιπέτειες που αψηφούν την πραγματικότητα, όπως στα βιβλία που διάβαζε μικρή.

Πηγές έμπνευσης τα αγαπημένα της βιβλία, ποιήματα, comics/manga, ταινίες και video games. Έργα όπως του Tolkien, του Lovecraft και του Ε.Α.Πόε, και παιχνίδια όπως τα Dragon Age και το Dungeons & Dragons συνεχίζουν και σήμερα να επηρεάζουν τις ιδέες και τα έργα της. Αγαπάει το character design και συχνά περνάει το χρόνο της σχεδιάζοντας character concepts.

Επαγγελματικά ασχολείται με την αργυροχρυσοχοΐα και τη ζωγραφική μέσω ίντερνετ.

Share on
Share on facebook
Facebook
0

Social Share

elEL