Αντώνης Αντωνιάδης

Ο Αντώνης Αντωνιάδης γεννήθηκε στην Άλτενα της Γερμανίας, αλλά μεγάλωσε στην Δράμα. Αποφοίτησε από την σχολή Φυσικοθεραπείας του Βελιγραδίου. Εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στα περιοδικά ειδικού τύπου Άβατον, Μυστική Ελλάδα και Nimbus, ενώ το 2003 οργάνωσε την παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς Άγνωστες Πύλες που προβλήθηκε στην ΕΤ3.

Με κείμενά του έχει συμμετάσχει σε πολλά συλλογικά βιβλία και εργάστηκε ως επιμελητής σε διάφορους εκδοτικούς οίκους. Προσωπικά του βιβλία είναι οι ιστορικές μελέτες Δελφοί: Οι Πολιτικοί Σχεδιασμοί του Ιερατείου και Παράξενες Διηγήσεις Αρχαίων Ελλήνων, που κυκλοφόρησαν το 2006. Το 2009 εκδόθηκε το ιστορικό του μυθιστόρημα ο Λύκος της Σπάρτης και το 2010 το Εκστρατεία στην Έρημο, τα οποία κυκλοφορούν από το 2013 στην Ιταλία.

Το 2015 κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το βιβλίο Δαιμόνιος Βάκχος που το συνέγραψε με την Αγγελική Ράδου, ενώ την ίδια χρονιά εκδόθηκε στις ΗΠΑ το βιβλίο του Νεκρονομικόν, το Χειρόγραφο των Νεκρών, το οποίο κυκλοφορεί από τον Απρίλιο του 2018 και στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Οξύ. Επίσης από τις εκδόσεις Οξύ επανακυκλοφορεί ο Λύκος της Σπάρτης από τον Μάιο του 2021, ενώ τον ίδιο μήνα κυκλοφόρησε από την εφημερίδα το Βήμα το βιβλίο Τα 100 γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα από το 1821 έως σήμερα.

Share on
Share on facebook
Facebook
0

Social Share

elEL