Βασίλης Μανουσάκης

O Βασίλης Μανουσάκης είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου σπουδών στην Αμερικανική Ποίηση (Σύλβια Πλαθ) από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διδάξει Δημιουργική Γραφή, Σύγχρονη Βρετανική και Αμερικανική Ποίηση και Πεζογραφία, Λογοτεχνική και Οπτικοακουστική Μετάφραση σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μεταφράζει ποίηση, πεζογραφία, δοκίμια και ταινίες. Δοκίμιά του για λογοτεχνικά και μεταφραστικά ζητήματα έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά. Γράφει και δημοσιεύει ποίηση και διηγήματα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και ποίηση και μικροδιηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στο New American Writing, στο Haydens Ferry Review και στο Πλανόδιον μεταξύ άλλων. Έχει εκδώσει τρία βιβλία ποίησης και ένα βιβλίο με διηγήματα. Έχει επιμεληθεί το ειδικό αφιέρωμα στη Σύγχρονη Ελληνική Ποίηση για το Drunken Boat 19, καθώς και τον τόμο για το αμερικανικό διήγημα για λογαριασμό του ιστολογίου Ιστορίες Μπονζάι του Πλανόδιου.

Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Ελληνοαμερικανικού Κολεγίου και του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τον Νοέμβριο του 2020 έγινε μέλος του διδακτικού προσωπικού του New York Writers Workshop, ενός αμερικανικού οργανισμού για την προώθηση της Δημιουργικής Γραφής.

Παράλληλα, ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας, με πτυχιακή εργασία στην Αφηγηματική Θεραπεία.

Share on
Share on facebook
Facebook
0

Social Share

elEL