Μαριλένα Μέξη

Η Μαριλένα Μέξη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. H αγάπη και το πάθος της για την ζωγραφική από μικρή ηλικία την οδήγησε να το ακολουθήσει ως επάγγελμα. Αποφοίτησε από την σχολή εφαρμοσμένων τεχνών Akto και τα πρώτα χρόνια εργάστηκε ως εικονογράφος σε διάφορα δημιουργικά γραφεία στην Αθήνα όπου συνεργάστηκε με διαφημιστικές εταιρείες (2007-2010). Στην πορεία εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως δασκάλα ζωγραφικής για παιδιά και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως εικονογράφος για εκδοτικούς οίκους και παιχνίδια με κάρτες.

Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί και αναδειχθεί από αρκετά περιοδικά και ιστοσελίδες σε όλο τον κόσμο. Επίσης έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις όπως London Super Comic Con 2012 και η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στο Βοlogna και International Moscow BookFair και διάφορες εκθέσεις παιδικού και εφηβικού βιβλίου παγκοσμίως.

Συνεργάστηκε με εταιρείες όπως η Fantasy Flight Games, Wacom, Imagine FX, Oxford University Press, New Media Publishing of South Africa, Element LLC, Flame Tree Publishing of London.

Εκτός από την μεγάλη της αγάπη για την εικονογράφηση υπάρχει και μια άλλη εξίσου δυνατή, αυτή της συγγραφής. Το 2011 εξέδωσε μόνη της το πρώτο της εικονογραφημένο μυθιστόρημα φαντασίας “Αντάρα” και το δεύτερο μέρος, “Νηνεμία.” Το 2011 ολοκλήρωσε ένα νέο
μυθιστόρημα φαντασίας, το “Deerward.”

Το 2012 παρακολούθησε το σεμινάριο Homeric Writers Retreat όπου πραγματοποιήθηκε στην Ιθάκη και τα βιβλία της πέρασαν από αξιολόγηση από τον editor του Writer’s Digest, Chuck Sambuchino.

To 2017 ίδρυσε το διαδικτυακό περιοδικό του φανταστικoύ Will o’ Wisps (www.willowisps.gr) και την ίδια χρονιά συμμετείχε με την υπόλοιπη συγγραφική ομάδα του περιοδικού στην ανθολογία φαντασίας “Ιστορίες της γιαγιάς Ιτιάς” (εκδ. Πηγή). Τον Γενάρη του 2019 συμμετείχε στη δεύτερη ανθολογία του Will o’ Wisps με τίτλο “Του Χειμώνα Ψίθυροι”.

Το 2018 παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων “Η τέχνη και η τεχνική της αφήγησης” το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας και Θράκης, με δασκάλα την Ανθή Θάνου.

Από το 2018 ως σήμερα είναι διοργανώτρια του φεστιβάλ φανταστικού “Ο Παραμυθένιος Κήπος” Will o’ Wisps Festival όπου πραγματοποιείται στον Πύργο Βασιλίσσης στο Ίλιον και τα έσοδα δίνονται για φιλανθρωπικό σκοπό.

Share on
Share on facebook
Facebook
0

Social Share

elEL