Ιωάννα Σταυρούλα Αθανασοπούλου

Παιδαγωγός

Η Ιωάννα – Σταυρούλα Αθανασοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα , σ’ένα σπίτι στην κορυφή του λόφου του Αρδηττού.
Το 2012 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Φλώρινας. Το 2017 παρακολούθησε το σεμινάριο Αφήγησης Παραμυθιών της συγγραφέως και αφηγήτριας Λίλης Λαμπρέλλη. Το 2020 ξεκίνησε να παρακολουθεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών «Γραφικές Τέχνες και Πολυμέσα». Από το 2022 παραδίδει μαθήματα εικονογράφησης σε ενήλικες στη σχολή σχεδίου Kamoulakos Art Lab.

Το 2019 κυκλοφόρησε η πρώτη της δουλειά ως εικονογράφος, «Αριάδνη, η Νύχτα των Πεφταστεριών» του συγγραφέα Θεοφάνη Θεοφάνους από την Ελληνοεκδοτική. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς ως εικονογράφος, μεταξύ των οποίων οι εκδόσεις Υδροπλάνο, Άνω Τελεία, Οσελότος, Μολύβι, Κάπα Εκδοτική, Άλλωστε, Locus 7, Κομνηνός και η δισκογραφική εταιρία Alcyone Records.

Τον Μάρτιο του 2019 πραγματοποίησε έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Άχρονες Διηγήσεις» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα εμπνευσμένη από τα λαϊκά παραμύθια. Τον Αύγουστο του 2020 συμμετείχε με 7 πίνακες ζωγραφικής με τίτλο «Αφηγήσεις
Μετάβασης, Παραμύθια Αλλαγής» στο 10 ο Φεστιβάλ Αφήγησης Πυλίου «Παραμύθια και Μύθοι στου Κενταύρου τη Ράχη».

Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο ως συγγραφέας και εικονογράφος «Σκάκι, το Παιχνίδι των Βασιλιάδων», από την Ελληνοεκδοτική.

Συγγραφικά έργα της έχουν συμπεριληφθεί στους συλλογικούς τόμους «Μ’ ένα στυλό διαρκείας» των εκδόσεων Αλάτι και «Υπερφυσικά Φαινόμενα σε Ελληνικά Κάστρα» των εκδόσεων Πηγή.

 

Share on
Share on facebook
Facebook
0

Social Share

elEL